• nl
  • uk
  • it

Blog by Simone Bommeljé

Women rule Amfi Transit catwalk

Een zinderende zomeravond met uiteenlopende fashion. Wat wil je nog meer? De Amfi studentes showden ons hun werk. Wie was favoriet? 

Vintage; vreemde vormen; tennis; bohémien; werelds; amazones, passeerden allemaal de revue in het stampvolle World Fashion Centre.
Voor Mirror Me Magazine scoorde Chi Gar Fung’s origamivormen hoge ogen op de catwalk. Haar achterliggende presentatie in de expositieruimte stelde ons wel teleur.

Haar prachtige concept (gevangen) vrouwen in WOII had met name door de fotografie meer kracht kunnen worden bijgezet

Traditiegetrouw waren er ook bruidjes op de catwalk. Merel Groebbe’s alternatieve bruid in een crème/nude trui tot aan de grond bood een leuke kwinkslag. Ondanks het ontbreken van mannelijke ontwerpers, was er wel een prachtige mannenlijn van Lillie Akkermans. Djinn Zijp’s Japanse kadootjes deden ons denken aan snoepjes en smaakten naar meer. Ook Yvonne Kwok’s collectie zette een krachtig beeld neer van de sterke kleurrijke amazone van nu. Tess van Zalinge pakte uit met een bewerkelijke collectie van 12 stuks, waar de tegenstelling tussen kleur en wit mooi werd neergezet.
Ons toefje op de taart was toch de op vintage gebaseerde en Mad Men waardige collectie van Fleur Roossien.
Notitie: Ga nooit naar het Fashion Hotel, ook niet voor een drankje! Tenzij je van kitsch & fake houdt natuurlijk.

Laatste 5 nieuwsartikelen

  1 februari 2012
  1 februari 2012
 19 januari 2012
  2 december 2011