• nl
  • uk
  • it

Blog by Simone Bommeljé

‘Miljonairs, mode en muizen’

Project Catwalk winnaar Janice nodigt Leontien (van het label Eloise-Est-Mignonne) en mij uit om zijn modeshow bij te wonen tijdens de Miljonair Fair. In Tenue de Ville tuigen wij ons op, samen met fotografe Sylling Lo. Haar ontmoette ik tijdens de United Nude Sample Sale. Alwaar we anderhalf uur in de rij stonden om de schoenen te scoren die we vanavond met veel pijn en moeite dragen.
We banen ons in de Rai een weg tussen luxe jachten, Harley Davidson motoren (met een stoere motormuis!), Gooische meisjes, galleries met prachtige fotografie van onder meer Erwin Olaf, sieraden, het mannenblad JFK, baljurken en verzorgingsproducten.

Mode is ver te zoeken.
Janices statement always overdress, komt tijdens zijn modeshow ook niet uit de verf. De herkenbare prints, vormen en kleuren geven mij af en toe zelfs een ‘Coolcat-gevoel’. De geweldige Queen die de show met veel Love opent, versterkt deze associatie. Corry Konings, Inge de Bruijn, Faya Laurens en andere bekende Nederlanders showen zijn ontwerpen. Janice vindt dat zijn kleding mooi staat op ‘gewone’ vrouwen en werkt daarom, in plaats van met modellen, met deze bevriende dames. Het catsuit dat Emma showt- de dochter van trotse Daphne Deckers die frontrow zit – zou in mijn kledingkast niet misstaan. ‘MIAUW!’ Al met al een spetterende feelgood show.

Na de show raken we vervuld door ontmoetingen met inspirerende mensen en Italiaans eten. We spreken met het Ecofabulous koppel. Zij organiseren Ecofabs: duurzame kledingruil feesten. De Lady in Red, blijkt een uit Georgië gevluchte kledingontwerpster. Zij woont en werkt inmiddels 15 jaar in Nederland. En de chique Italiaanse hap? We stuitten in het restaurant op een dode muis… MI AUW

Laatste 5 nieuwsartikelen

  4 juli 2012
  1 februari 2012
  1 februari 2012
  2 december 2011