• nl
  • uk
  • it

Blog by Simone Bommeljé

Vriendschappen sneuvelen tijdens UN Sample Sale

Het recept voor een hysterische sample sale? Neem een architect die schoenen gaat ontwerpen om zijn vriendin weer voor zich te winnen, bijzondere modellen, kleuren en verkoop ze twee keer per jaar voor betaalbare prijzen. Net voordat ik deze eerste dag van de UN Sample Sale mijn fiets parkeer, valt mijn oog op een Efteling-achtige tafereel. Waar eerst de winkel was op de Spuistraat, staat nu een rij fashionista’s en een enkele moedige man. Wachttijd vanaf hier anderhalf uur. Het personeel vraagt ons: ‘Koekje erbij?’.
In de rij vang ik flarden op van vrouwen die tegen elkaar opbieden wie de meeste UN schoenen heeft: ‘Ik heb er 7; 8, etc!’. Het lijkt wel een AA meeting. Want, eenmaal in de rij is er geen weg meer terug. Afspraken met vriendinnen vervallen, het werk wordt afgebeld en deadlines verschoven. We zijn immers op veldonderzoek, zegt de vastgoedhandelaar naast mij.
‘Kunnen we de schoenen niet declareren?’

Er is zelfs bewaking nodig om ons in bedwang te houden en Zalando-achtige taferelen te voorkomen. Na anderhalf uur(!) treed ik eindelijk in het schoenen Walhalla, alhoewel?! Gelukkig, scoor ik deze keer maar 1 paar.

Pop Up fashion sale, beter dan chocolade!
Ik heb een nieuwe verslaving. Gelukkig, is deze redelijk betaalbaar. Het is de Shop Up Fashion Sale (voorheen 42 hrs club). Mega brands (m/v) shoppen voor goeie prijzen. Bij mij om de hoek – onder het genot van een muziekje – in de kerk op de Haarlemmerdijk. En met een bewaker/gastheer die alleen al de moeite waard is om een kijkje te nemen…Ongelofelijk hoe je na een hele dag bij de deur staan nog zo vriendelijk kunt zijn! Dit festijn vindt een keer per maand in Amsterdam plaats.
Geloof mij, je hebt geen chocolade meer nodig.
 Simone Bommeljé
 

Laatste 5 nieuwsartikelen

  4 juli 2012
  1 februari 2012
  1 februari 2012
 19 januari 2012